Treneri Radnika i Sarajeva nakon utakmice

Petrović nahvalio Sarajevo, Hurtić zadovoljan pobjedom

Sarajevo je u Bijeljini rezultatom 3:0 savladalo Radnik i tako došlo do svoje druge uzastopne pobjede.

Trener domaćeg tima Slavko Petrović je nakon utakmice istakao da je aktuelni prvak naše države zasluženo došao do pobjede, te da je bez dileme najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini.

"Možda je ovo previsok poraz, ali je zaslužen. Sarajevo je odigralo kvalitetno i pokazalo je da je najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini. Njima jako malo treba da postigne pogodak i ja im mogu čestitati. Prošle sezone sam im čestitao na titulu nekoliko kola prije kraja, sada je to još daleko ali ovim tempom mogu ponoviti uspjeh", rekao je Petrović, koji je najavio i meč protiv Mladosti iz Velike Obarske u Kupu:

"Moji momci su uvijek motivisani i tu nikada nema problema. Malo nas stiže umor, ali šta je tu je. Pokušat ćemo proći Mladost u Kupu, i polako ulazimo u seriju teških utakmica. Dobro je što smo osvojili ovih nekoliko bodova viška na početku sezone, pa možemo opušteno raditi".

Almir Hurtić je nakon odlaska Dženana Uščuplića postavljen na klupu Sarajeva kao privremeno rješenje, a u dvije utakmice je zabilježio obje pobjede.

"Kada dobijete ovakvu ekipu rezultatom 3:0 u gostima onda ne možete biti nezadovoljni. Mislim da smo dobro izanalizirali protivnika, momci su bili našpanovani i ispoštovali su sve što smo se dogovorili. Na tome im čestitam", rekao je Hurtić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u prvom kolu Kupa BiH igra sa Zrinjskim u Mostaru, a trener bordo kluba još ne želi govoriti o toj utakmici.

"Svaki protivnik je težak na svoj način, pa tako i Zrinjski. Malo ćemo se odmoriti i onda se pripremiti za meč koji nas čeka u srijedu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti