Petrović: Naše četvrto mjesto je nevjerovatan uspjeh

Trener Radnika za SportSport.ba

Petrović: Naše četvrto mjesto je nevjerovatan uspjeh

Edmir Škorić

Slavko Petrović, trener Radnika iz Bijeljine, ističe da je veliki uspjeh što je njegov tim trenutno četvrti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Radnik se suočavao s mnogo problema na pripremama u Crnoj Gori, gdje je odigrao i nekoliko pripremnih utakmica.

"Na pripremama smo bili u Crnoj Gori. Imali smo malo probpema zbog vremenskih neprilika, tako da nismo mogli jedan dan ni izaći iz hotela. Plastična trava nam je također otežavala. Dvanaest dana trenirali smo na plastičnoj travi, par igrača je doživjelo povrede", rekao je Petrović za SportSport.ba, dodavši:

"Rezultati nisu bili tako bitni u pripremnim utkamicama. Ovo je faza učenja, uigravanja ekipe. Došli smo kući ekipa je na koljenima, svi igrači su preumorni. Nemamo eksplozivnosti, neke brzine, ali unatoč svemu, utakmica protiv Zvijezde 09 je bila dobra. Igrači su odigrali karakterno, pokazali su da shvataju stvari ozbiljno".

Ekipu Radnika pojačalo je nekoliko novih igrača, pa koliko oni mogu biti od pomoći ekipi u nastavku sezone?

"Doveli smo četiri igrača koji nas mogu pojačati, ali samo dvojica će nam biti od koristi. Zeljković je imao dužu pauzu. S ekipom nije ni radio, tek je počeo s pripremama i on neće biti na startu prvenstva. Sa Stokićem sam jako zadovoljan, trudi se. Želi i on sam da pokaže da je ono u Želji bila samo loša faza. Sa Srećkovićem također mogu da budem zadovoljan. Jankoviću treba pauza. Od ta četiri igrača, imali bi Stokića i Srećkovića na raspolaganju na početku drugog dijela sezone".

Mnoge je iznenadilo to što je Radnik četvrti nakon prvog dijela sezone. Vrebat ćete svoju šansu iz sjene?

"Radnik pod normalnim uslovima ne pripada tu. Tri ekipe koje su pred nama i dvije ispod nas, to je pet najboljih ekipa u ligi. Mi ako uspijemo da razdvojimo te ekipe u dva dijela, to će onda biti nenormalan uspjeh. No, naše četvrto mjesto nije slučajno. Mukotropno smo radili. Nemamo nikakav imperativ,  ali pokušat ćemo da napravimo što veće iznenađenje. Mada, imamo najteži raspored gostujemo mnogim teškim ekipama, imamo paklene utakmice u gostima. Bilo bi iznenađujuće ako ostanemo četvrti na kraju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik se bori na tri fronta - osim u prvenstvu, igrat će četvrtfinalne nacionalnog Kupa, a tu je i Kup Republike Srpske. 

"U četvrtfinalu više nema loših ekipa. Pokušaćemo u kupu sve. Tu vidimo šansu da se dokopamo Evrope. I tu je ostalo dosta kvalitetnih ekipa. Nije mi bitno koga izvučemo, možda je bolje da izvučemo najjačeg i da odmah vidimo koliko možemo. Ipak, mi igramo i u Kupu RS, idemo na sva tri fronta, neće biti jednostavno", dodao je Petrović na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi