Petrović: Nemam strah od Radnika, već od moje ekipe

Trener Želje pred sutrašnji meč na Grbavici

Petrović: Nemam strah od Radnika, već od moje ekipe

Samir Mlaćo

Nakon što su u srijedu odmjerili snage u revanš susretu četvrtfinala Kupa naše zemlje, nogometaši Željezničara i Radnika sutra će ponovo se sastati u 22. kolu BH Telecom Premijer lige naše zemlje. 

Plavi su zasluženo izborili prolaz u polufinale, što su priznali trenera oba tima, a na današnjoj pres konferenciji šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović govorio je u sutrašnjem meču koji počinje u 15 sati.

"Sve mi ovo nekako liči na jedan film koji se snima, ali tako je ispalo. Protiv Radnika smo odigrali dvije dobre utakmice i one neće imati veze sa ovom utakmicom. Radnik ne može tri puta zaredom odigrati loše, ali ja nemam straha od protivnika. Jedini strah mogu imati od moje ekipe. Sigurno nijedan trener ne može kolegu iznenaditi, ali ja sam u maloj prednosti jer poznajem te igrače malo više, a što se tiče igračkog kadra Marković je jučer lagano trčkarao te je mala vjerovatnoća da će biti među 18. Ipak, sačekat ćemo današnji trening, a drago mi je da je Musa odigrao kvalitetnu utakmicu, Stanić prvo poluvrijeme jako dobro i  Nikolić je pokazao da na njega možemo računati. Imamo u četiri nedjelje osam jakih utakmica, a sada se okrećemo Radniku i pokušat ćemo sve da osvojimo tri boda. Pozvao bih publiku da nas podrži i možda će oni presuditi i donijeti nam tri boda", kazao je Petrović.

Prokomentarisao je Željin trener i samog Jadranka Bogičevića, te njegove nastupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Meni je kao prvo drago da je Uprava na moju incijaivu vratila Jadranka, te je on na svim utakmicama odigrao kvalietno i za mene je naš najbolji stoper. Ja sam to sve znao i za mene nije postojalo pitanje ako dođe Kerla da li će ispasti Jadranko. Drago mi je da Jadranko igra na jakom visokom nivou i zaista nam je puno pomogao, te se nadam da će nam pomoći i u narednom periodu. Mi smo zacementirali našu odbranu i taj sam posao radio u Radniku, jer prvo naučiš da igraš u fazi odbrane, te se to vidjelo na utakmicama u Turskoj. To kada savladate puno je lakše savladati fazu napada i stvoriti ekipu koja treba ovdje da se stvori", dodao je Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi