Petrović: Ovo je bila prava šahovska partija

Zadovoljan pobjedom

Petrović: Ovo je bila prava šahovska partija

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara večeras su na Grbavici u derbiju 7. kola Premijer lige pobijedili velikog rivala Zrinjski s 2:1, te su došli u dobru poziciju u borbi za titulu na tri kola prije kraja.

Trener domaćeg tima Slavko Petrović zadovoljan je onim što je njegov tim pokazao na večerašnjem meču.

"Odigrali smo jednu šahovsku partiju, koja je ličila kao meč Spaskog protiv Fišera. Bili smo dominanti, posebno u prvom dijelu i prava je šteta što nismo u prvom poluvremenu dali još jedan gol. Sretan sam zbog tri boda i pobjede u jednom jako bitnom meču", rekao je Petrović.

Željezničar u narednom kolu gostuje neugodnoj ekipi Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Krupa  je jako kvalitetna, imala je prednost plastične trave i biće teško protiv njih. Nadam se da nama neće otkinuti bodove i da ćemo tamo napraviti još jedan korak ka tituli", dodao je Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti