Petrović pred Željezničar: Ne znam je li ovo dobar ili loš znak...

Počinje drugi dio sezone

Petrović pred Željezničar: Ne znam je li ovo dobar ili loš znak...

E. Škorić

U subotu se nastavlja Premijer liga BiH, a FK Radnik Bijeljina će ugostiti FK Željezničar.

Slavko Petrović vratio se u Radnik, a zanimljivo da će sutra sjediti nasuprot svog bivšeg kluba Željezničara.

"Odradili smo 48 treninga i odigrali smo pet prijateljskih utakmica, dobili smo tri i odigrali dvije neriješeno i to je atipično za moje ekipe, jer zna se da moje ekipe u pripremama djeluju teško i da dobijaju malo utakmica. Ne znam je li ovo dobar ili loš znak, vidjet ćemo", rekao je Petrović na press konferenciji, dodavši:

"Igrački kadar iz prvog dijela je kraći za šest igrača. Četvorica su nas napustila, dvojicu smo iznajmili u nižu ligu, ali doveli smo četiri igrača. Novaković i Okić su tu da nam odmah pomognu, a tu su i dva mlada igrača koje želimo približiti ekipi jer vjerujemo u njih. Imali smo i sedam juniora. Jedan junior je priključen ekipi (Nikić), a uz to smo na pripremama imali dva kadeta i oba će ostati kod nas. To su Šakilović i mladi i perspektivni golman Mitrović".

Onda je govorio i o samoj sutrašnjoj utakmici koja počinje u 14:30 sati.

"Sigurno s nestprljenjem očekujemo duel sa Željezničarom. Pripremne utakmice nemaju tu draž kao prvenstvene, naročito ako te u prvom kolu očekuje takav gigant kao što je Željezničar. Pokušaćemo sve da bodovi ostanu ovdje, ali sigurno da to i Željezničar želi. Oni imaju jako iskusnu ekipu gdje se nalaze vrhunski igrači kao što je Štilić, koji je po meni najbolji igrač u državi bez konkurencije. Tu je jako dobar i iskusan stoper kao što je Jovanović, imamo Lendrića, Alispahića, Ramovića... Očekujem da se među 18 nađe desetak koji su bili u mom mandatu, a možda ih sedam i počne utakmice. To je mala prednost za nas, drugačije je ako ti vidiš nekog igrača 3-4 ili utakmice ili godinu dana".

Svjestan je da bi duel sa Plavima s Grbavice mogao biti putokaz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmica koja može da nam napravi jedan putokaz. Možda nas ponese u ovo prvenstvo jer sigurno ne možemo napadati prva tri mjesta, ali možemo pokušati nešto što je za mnoge neizvodivo... Nakon Želje imamo gostovanje Čeliku, pa kući Zvijezda 09 i ako bi se uzelo sedam bodova, moglo bi se realno gledati prema pozicijama koje vode u Evropu", zaključio je Petrović.

Susret Radnika i Željezničara igra se sutra od 14:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DanGraf
Evo upravo sam izvadio slinu iz nosa...
1 6
Miko05
Po.erem ti se u svesku
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi