Petrović: Riješili smo se viška tereta

Trener Željezničara za SportSport.ba

Petrović: Riješili smo se viška tereta

Trener Željezničara Slavko Petrović otpisao je petoricu fudbalera na koje neće računati u nastavku sezone.

Riječ je o Dini Bevabu, Denisu Pozderu, Dimitrosu Toskasu, Mirzi Halvadžiću i Senadu Husiću, čija je karijera na Grbavici danas došla do kraja.

U razgovoru za SportSport.ba, trener Plavih Slavko Petrović obrazložio je svoj potez rekavši da četiri od pet pomenutih fudbalera očigledno nemaju dovoljno kvaliteta da nose dres Željezničara.

"Želim da treniram ovdje sa 20 igrača i tri golmana i da mogu da se skoncentrišem na igrače koji mogu da nam pomognu. Atmosfera među fudbalerima je dobra, iznenađujuće dobra za ekipu koja se nalazi u krizi rezultata i drago mi je što je tako. Odstranio sam četiri igrača koji nam ne mogu pomoći na terenu, a peti igrač bi nam možda mogao pomoći ali je otišao iz drugih razloga", rekao je Petrović, te dodao:

"Ne bih imenovao tog petog, mislim da nema potrebe. Sa svakim od njih sam pričao privatno. Riješili smo se viška tereta".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slavko Petrović je ponovio da je trenutni igrački kadar dovoljno dobar da se na njega može osloniti i još jednom poručio da neće biti više pojačanja.

"Nećemo više nikoga dovesti. Trenutno ne vidim neke igrače koji nam mogu biti od ogromne koristi ako dođu. S ovim igračima ću pokušati doći do cilja koji sam zacrtao", zaključio je trener Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi