Petrović: Sarajevo je favorit, ali bio je i Željo

Sloboda na Tušnju dočekuje Sarajevo

Petrović: Sarajevo je favorit, ali bio je i Željo

A. Beganović

Reprezentativnu pauzu tuzlanski premijerligaš iskoristio je kako bi se što bolje spremio za duel sa Sarajevom. Petrović je svoje izabranike odveo na mini pripreme u Etno selo Stanišići i zadovoljan se vratio u Tuzlu.

Fudbaleri Slobode su u Etno selu Stanišići odradili osam treninga.

"Zadovoljan sam, momci su dobro radili, kako na fizičkom, tako i na taktičkom polju. Podigli smo fizičku spremu na viši nivo, a mnogo smo radili i na video analizama. Juče smo imali slobodan dan i od danas kreću pripreme za Sarajevo", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao trener Slobode Slavko Petrović koji vodeći Radnik i Željezničar nikada nije pobijedio bordo ekipu.

"Tačno, nikada nisam dobio Sarajevo, no za sve postoji prvi put. Da budem iskren, Sarajevo je favorit u ovom trenutku, no bio je i Željo. Moramo pružiti svoj maksimum kao u susretu sa Željom i samo tako se možemo nadati pozitivnom ishodu. Dobro poznajem ekipu Sarajeva i odgovorno tvrdim da su dobro posloženi i da njihov bodovni saldo ne odgovara kvalitetu koji posjeduju. Trebat će nam i podrška s tribina, u derbijima ona zna biti presudna", ističe Petrović.

Nakon Sarajeva Sloboda očekuje još jedan težak susret sa Širokom Brijegom, a potom joj slijedi nešto lakši raspored.

"Čini mi se da je upravo na portalu SportSport izašao tekst koji govori o tom teškom rasporedu par dana nakon što sam preuzeo Slobodu. Znao sam ja sve to, znao sam šta me očekuje i iako su mi mnogo govorili da sam "lud" prihvatio sam poziv i mislim da nisam pogriješio. Nama je u ovom trenutku svaki bod važan, a nakon Sarajeva i Širokog slijede nam nešto lakši mečevi od kojih mnogo očekujemo. Spremniji smo nego što smo bili, atmosfera u i oko kluba je dobra i to me raduje", zaključio je trener Slobode.
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi