Petrović sutra proziva: Četiri igrača dolaze, a tri odlaze

I Radnik od sutra u pogonu

Petrović sutra proziva: Četiri igrača dolaze, a tri odlaze

Adnan Beganović

Pripreme za proljetni dio sezone sutra će početi četvrtoplasirani Radnik iz Bijeljine, koji je prošle godine ispričao možda i jednu od najljepših priča bosanskohercegovačkog sporta.

Prije godinu dana ekipa iz Bijeljine je pripreme za drugi dio sezone počela sa samo jednim ciljem, osigurati ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Međutim, zahvaljujući predanom radu Uprave kluba na čijem čelu se nalazi istaknuti sportski radnik, Mladen Krstajić, u Bijeljini se dana priča jedna druga priča. Izabranici Slavka Petrovića su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, a klub iz dana u svakom pogledu sve više raste.

"Odmorili smo se, napunili smo baterije i sutra krećemo s radom. Prvi dio priprema obavit ćemo u Bijeljnini, a onda ćemo početkom narednog mjeseca otputovati u Crnu goru gdje ćemo biti oko dvije sedmice. Planirano je da odigramo sedam prijateljskih susreta, i to dva na samom početku priprema, zatim tri u Crnoj Gori, te dva po povratku u Bijeljinu", za SportSport.ba kaže po mnogima najbolji trener Premijer lige, Slavko Petrović.

U odnosu na prvi dio sezone u Radniku će biti igračkih promjena, što je Petrović potvrdio i za SportSport.ba.

"Biće igračkih promjena. I u ovoj pauzi smo radili na tome, dobro smo odvagali i dogovorili smo dolazak četiri igrača, a trojica će dobiti odriješene ruke. Saopštit ćemo im da ne računamo na njihove usluge, a sigurno ćemo im pomoći u pronalsku nove sredine. O imenima pojačanja ne bih sada govorio jer je takav stav kluba", istakao je Petrović, a neslužbeno saznajemo da bi jedno od pojačanja mogao biti i nekadašnji fudbaler Borca i Željezničara Mladen Zeljković.

"Nisamo od onih koji igrače dovode samo da popune broj. Dakle, radi se o provjerenim igračkim imenima, koja će pojačati ekipu. Da li će zauzeti mjesto u prvom timu, to najviše zavisi od njih samih. Svojim radom na treninzima se moraju nametnuti, no mislim da nećemo pogriješiti. Konkurencija, ali samo zdrava, je od krucijalne važnosti za svaku ekipu", dodao je trener Radnika.

Nakon 18 kola Radnik se nalazi na 4. mjestu premijerligaške tabele sa realnim izgledima za izlazaka na evropsku scenu.

"Naš osnovni cilj je osvojiti još par bodova, kako bismo osigurali ostanak u društvu najboljih. Svakako da želimo ostati u gornjem dijelu tabele, ali vjerujte da neuspjeh neće biti ukoliko ne osiguramo mjesto koje vodi u Evropu. Mislim da se preko noći ništa ne može uraditi, a u krajnjem slučaju ni ne treba. Imamo primjere u Bosni i Hercegovini kada su neki klubovi preko noći osvojali titule, a onda su nestali sa scene. Dakle, instant uspjeh nas ne interesuje. Ima još mnogo posla u klubu, mora se raditi na poboljšanju infrastruturalnih uslova jer za nas sviju će biti neuspjeh ako u bliskoj prošlosti izborimo nastup u Evropi, a domaće susrete budemo moramli igrati u Zenici ili Sarajevu", zaključio je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi