Petrović: Volio bih da Lendrić proradi u derbiju

Edmir Škorić

U nedjelju se na Koševu igra 109. gradski derbi između Sarajeva i Željezničara.

Bit će ovo prva utakmica za Slavka Petrovića na klupi Željezničara.

"Sigurno da je ovo najveći derbi u državi i volio bih da moj prvi derbi protekne fer na terenu i na tribinama i bilo bi mi drago da osvojimo tri boda na derbiju", rekao je trener Željezničara Slavko Petrović.

"Imamo problema s Radinovićem koji ne trenira tri dana i on je jedini naš igrač pod znak pitanja. Sutra ćemo odllučiti o tome", dodao je.

"Pokušali smo ekipu da dignemo fizički. Radili smo kvalitetno u Međugorju. Bilo je bitno malo uigrati ekipu i fizički je malo dići. Po povratku u Sarajevo, nastavili smo s intenzivnijim treninzima. Imamo danas i sutra dva lakša treninga, kako bi dobili malo svježine i kako bi stoposto ušli u derbi", dodao je Petrović.

"Mislim da niti nas Sarajevo može iznenaditi, a niti mi njih. Dobro se poznajemo. U suštini, nema nikakvih iznenađenja. Odlučit će dnevna forma, malo veća želja na taj dan i svi derbiji su neizvjesni, pa i ovaj. Bilo bi mi drago da se pokaže dobar fudbal kako bi i gledatelji uživali. Vjerujem da će doći dosta publike na stadion", istakao je trener Plavih.

O Ivanu Lendriću 

"Trener kada napravi analizu utakmice, pravi i analizu pojedinačnih igrača. Nisam bio zadovoljan realizacijom Lendrića, ali puno radi za ekipu i sigurno da tu ima jedan bonus. Sigurno će početi ovu utakmicu, ali svakom treneru se izgubi strpljenje. Nadam se da će proraditi i bilo bi mi drago da to sada bude.

Je li jedini cilj da se ne izgubi?

"Mislim da sve zavisi od trenera na klupi. Mislim i da gospodin Janjoš, ali i ja želimo pobjedu. Pobjeda dovodi ekipu u realne šanse da se bori za Evropu i pobjeda će puno značiti. Vjerujem da se neće puno špekulisati, jer ni neriješen rezultat ne odvaja ni jednu ekipu, a pobjeda puno donosi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi