Petrović: Za njih je poraz problem, ali mi idemo na pobjedu

Pred meč u prvenstvu

Petrović: Za njih je poraz problem, ali mi idemo na pobjedu

Midhat Šljivak

Trener Željezničara Slavko Petrović optimista je pred utakmicu protiv Metalleghea.

Srbijanski stručnjak je zadovoljan utakmicom u Kupu protiv Brotnja, ali tvrdi da ima još prostora za napredak

"Pokazali smo da možemo. Ušli smo ozbiljno u utakmicu i to sam tražio od ekipe, jer smo mi FK Željezničar. Jednostavno, kontrolisali smo 90 minuta igru, protivnik se ništa nije pitao, postili smo sedam golova i možemo biti zadovoljni. Teško je postići toliki broj golova i napravili smo dobru reklamu za naš klub, vratili smo samopuzdanje. Planirao sam osam bodova iz četiri utakmice. Trebaju nam tri boda", rekao je Petrović, koji je najavio meč s Metallegheom.

"Znam sve vrline i mane Metalleghea. Igraju mnogo bolje na strani, pobijedili su i Sarajevo. Jučer su štedili najbolje igrače i odmorni će čekati meč protiv nas. Za njih je poraz problem, ali je za nas utakmica od većeg zanačaja. Mi ako pobijedimo, ulazimo u dobar ritam za nastavak sezone, gdje nas čekaju dva teška gostovanja protiv Radnika i Sarajeva i pobjeda nam je potrebna da uđemo optimistično u te utakmice", rekao je Petrović.

Nekoliko igrača neće nastupiti.

"Nije se ništa promijenilo. Križman je danas prve korake napravio, htjeli smo da vidimo može li. Ima još bolove, ali mi ga pokušavama osposobiti za utakmicu, ali su šanse male. Mogao je gips nositi 10 dana, ali smo to odbili. Oporavak mu teče dobro i postoji minimalna šansa. Stevanović je napravio prve korake i sutra ćemo znati hoće li igrati. Sanel Jahić neće biti u konkurenciji za utakmicu, ali će biti spreman za nekoliko dana. Neki igrači su jučer dobili priliku i opravdali su očekivanja. Ta utakmica nam je poslužila da vidimo neke mlađe igrače, kao što je Beširović i dečko je to solidno odradio. Vjerovatno mu je bila velika trema, ali je bio dobar. Beganović je odigrao dobro, igrao je na poziciji koja mu odgovara, vidi se njegova želja i možemo i na njega ozbiljno računati. Kroz njegovu kretnju se vidi da je igrao za ekipu. Osmanković je djelovao iscprljeno nakon skidanja kilograma i osam minuta je odigrao dosta dobro. Volio bih da vidim i Žerića o kojem nemam pravu sliku još uvijek, jer je često odsutan".

"Metalleghe ćemo respektovati, jer oni to zaslužuju. Ne plašimo se nikog, pa ni njih. Ako budemo u pravom ritmu svih 90 minuta, pobijedit ćemo. Njihove kontre su savršene, imaju jako brzog igrača, da ne bi došlo do iznenađenja. Ja sam optimista, vjerujem u ekipu i nadam se da ćemo osvojiti tri boda".

Pohvalio je rad na treninzima.

"Ja moram imati s igračima strpljenja. Velika konkurencija je na mjestu zadnjeg veznog. Imamo prvoklasne igrače na ovim pozicijama. Nisam zadovoljan igrom Bekrića, pa sam ubacio Radinovića, ali sam vidio da mu to ne leži dobro kao na zadnjem veznom. Lazić je odigrao jučer korektno, ali i on ima varijacija. Neki su mogli da uđu kroz ovu utakmicu u 11, a neki mogu da ispadnu. Ekipa mora imati 14-15 kvalitetnih igrača da konkurišu za prvih 11. Vidim da se žešće radi na treninzima, obaveza je nositi kostobrane i štucne, jer ja volim da treniram kako i igram. Konkurencija mora biti permanentna. Sigruno treba vremena igračima da se oporave, ima igrača koji su skinuli i po šest kilograma. Nakon prve utakmice, gdje smo bili u mraku, ali da bi dan bio lijep trebamo dobiti Metalleghe", istakao je Petrović.

Fudbaler Plavih Uglješa Radinović također ima velika očekivanja.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Imamo četiri meča bez poraza, iako u nekim utakmicama nismo imali ni sreće, nećemo se osvrtati na to", istakao je Radinović, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Uvijek dajem maksimum, na treningu možda ispada da sam lijen, ali u svakoj utakmici sam izgarao. Zadovoljan sam nastupima, ali bitno je da se ekipa digne. Mogu još više da dam i moramo dati svi mnogo više.

Vidi video!

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti