Petrović: Zrinjski će biti prvak BiH

Trener Željezničara nakon susreta s Zrinjskim

Petrović: Zrinjski će biti prvak BiH

M. Maksimović

Slavko Petrović je i na konferenciji za medije nakon današnje utakmice u Mostaru kao i u najavi konstatovao da je Zrinjski trenutno najkvalitetniji tim u Bosni i Hercegovini, te prvi favorit za osvajanje naslova prvaka naše zemlje.

“Znali smo da dolazimo u goste najkvalitetnijem timu u bh. fudbalu i aktualnom šampionu koji je na posljednje dvije utakmice malo zastao što je uostalom normalno za sve ekipe. Svako dočeka krizu pa tako i oni, a sjetit ćete se dočekali su je i u prošloj sezoni, da bi se brzo vratili na put, osvojivši na kraju naslov prvaka“, rekao je Petrović, dodajući da je danas bio lijep osjećaj biti dio Želje.

“Bila mi je čast voditi s klupe Željezničar danas. Igrači su dali sve od sebe. Pogotke smo postigli u pravo vrijeme, a posebno važna bila su prva dva. Smatram da je na Zrinjski negativan trag ostavila utakmica u Tuzli u prošlom kolu. Ako me pitate danas ko će biti šampion, ja ću vam reći da će to biti Zrinjski. Imaju kvalitetan tim i mladog i dobrog stručnjaka na klupi i siguran sam da će oni ovu krizu rezultata vrlo brzo prebroditi“, dodao je.

Petrović je mišljenja da je današnji meč odlučio voljni momenat njegovih igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Bilo je više žara i borbenosti u odnosu na domaćina. Nismo Zrinjskom dozvolili da se razigra, a na ruku nam je išao na teren iako i mi živimo od ljepote fudbalske igre. Pobjeda je zaslužena, a kumovao joj je donekle i crveni karton poslije kojeg se na ovakvom terenu nije bilo moguće vratiti“, prokomentarisao je Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije