Pezo i Smajić za prvu domaću pobjedu Metalleghea

Tri boda ostala na Piroti

Pezo i Smajić za prvu domaću pobjedu Metalleghea

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghea i Mladosti DK danas su odmjerili snage na stadionu Pirota u okviru 14.kola BH Telecom Premijer lige naše zemlje, a domaći su slavili sa 2:0 (2:0).

Prva prilika na utakmicu donijela je i prvi pogodak. Smajić je ubacio, a glavom Toni Pezo trese mrežu nemoćnog Adnana Hadžića.  Bio je to šok za goste koji nisu ni došli sebi, a već je bilo 2:0. Igrala se 18.minuta kada Nebojša Popović pada u šesnaestercu gostiju,  a Antoni Bandić iz Gruda pokazuje na bijelu tačku. Žestoki protesti gostiju nakon kojih je crveni karton zaradio Aladin Isaković, a Sulejman Smajić je sigurno pogodio za 2:0.


U 22.minuti pokušali su gosti ali udarac Kuzmanovića odlazi pored gola Fejzića, da bi Brkić u 33.minuti dobro šutirao ali Fejzić je sigurno odbranio. Do kraja prvog poluvremena se rezultat nije mijenjao, a žestoko je prosvjedao šef stručnog štaba gostiju Husref Musemić koji je imao šta reći dijeliocima pravde u ovom susretu.

Musemić je svoje proteste nastavio i uoči početka drugog poluvremena, što je Antoni Bandić kaznio isključenjem za ovog temperamentnog stručnjaka.  Odmah nakon što je susret počelo drugo poluvrijeme žuti karton  zbog simuliranja zaradio je igrač domaćih Emir Zeba pa se do kraja igralo 10 na 10.  Gosti su tada krenuli mnogo otvorenije, tražili pogodak koji bi donio neizvjesnost u ovaj meč, ali prave prilike nije bilo.


U 79.minuti slobodan udarac za Mladost, Brkić sjajno šutira ali Fejzić još bolje brani. Ostalo je 2:0, a domaćima je ovo bila prva domaća pobjeda, dok su gosti upisali četvrti poraz ove sezone. 

 

NK Metalleghe – FK Mladost DK 2:0  (2:0)


Stadiona Pirota u Travniku. Gledalaca: 200. Glavni sudija: Antoni Bandić  (Grude). Pomoćnici: Bojan Maksimović (Modrića) i Čedomir Vićić (Ugljevik). Delegat: Rodoljub Oljača (Gradiška).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


NK Metalleghe: Fejzić, Smajić, Karađuz, Zeba, Helvida, Selimović, Dujaković, Rašić, Radulović, Pezo, Popović. Trener: Nermin Bašić.


FK Mladost: Hadžić, Galić, Gačan, Laštro, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Brkić, Ramović, Karahmet, Isaković. Trener: Husref Musemić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi