Philipp Lahm na vrhuncu rekao "zbogom" Njemačkoj

Odlučio se oprostiti od reprezentacije

Philipp Lahm na vrhuncu rekao "zbogom" Njemačkoj

Philipp Lahm u budućnosti više neće nastupati za njemačku reprezentaciju, ekskluzivno je objavio Bild.

Odluka je to 30-godišnjeg Lahma koji se na vrhuncu karijere odlučio oprostiti od reprezentacije za koju je odigrao 113 utakmica. On je ispunio svoj san u Brazilu okitivši se titulom prvaka svijeta i zato je odlučio u fudbalsku mirovinu otići kao pobjednik i šampion.

Lahm je godinama jedan od najkompletnijih fudbalera na svijetu, ne samo u defanzivi već generalno. Za vrijeme svog dugog mandata u reprezentaciji Lahm je bio vođa iz sjene, čovjek koji je radio ponajviše a sticao najmanje slave u sjeni nekih većih zvijezda nego što je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.