Phillips spasio Birmingham
Kevin Phillips

Bez iznenađenja danas u FA Cupu

Phillips spasio Birmingham

M. Maksimović
Teme:

Danas je odigrano još šest utakmica 4.kola FA Cupa. Blizu velikog iznenađenja je bio Coventry koji je ispustio ogromnu prednost na St Andrewsu. Upravo je ta utakmica bila jedna od najzanimljivijih danas u FA Cup.

Gosti koji su trenutačno tek 14. na tabeli Championshipa su odlično krenuli.Marlon King je bio strijelac u 10.minuti, Richard Wood je u 25. povisio na 0:2.U tim trenucima je izgledalo kako Birmingham teško može do preokreta, ali na sreću njegovih navijača ekipa se na vrijeme probudila.Preokret je najavio David Bentley u 34.minuti, a utakmica je bila na početku u 66. kada gol za 2:2 postiže Stuart Parnaby. Od tog trenutka se igralo uglavnom pred golom Coventryja, a bolju igru Birminghama je krunisao golom za 3:2 iskusni strijelac Kevin Phillips u 73.minuti.

Sheffield Wednesday je nakon 11.decembra napokon nego pobjedio na svom terenu. Navijači na Hillsboroughu pamte bolje dane, a ovaj rezultat u FA Cupu je njihova utjeha za lošu sezonu. Hereford United je savladan 4:1, dva gola je postigao Clinton Morrison, oba iz penala, po jednom su se u strijelce upisali Darren Potter i Jermaine Johnson. Gosti su vodili 0:1 (Stuart Fleetwood), držali su nulu do 67.minute kada su ostali sa desetoricom, a onda se sve raspalo nakon isključenja Joea Heatha.

Malo iznenađenje je napravio prvoplasirani sastav League One-a Brighton koji je u gostima eliminisao Watford 0:1.Watford je imao seriju od sedam utakmica bez poraza, ali je onda prvo izgubio u prvenstvu od Cardiff Cityja, a onda je stigao i danas poraz pd Brightona. Jedini gol na utakmice je dijelo Ashleya Barnesa u 16.minuti.


Rezultati 4.kolo:
Birmingham - Coventry 3:2
Bolton - Wigan 0:0
Burnley - Burton Albion 3:1
Sheff Wed - Hereford 4:1
Stevenage - Reading 1:2
Swansea - Leyton Orient 1:2
Watford - Brighton 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.