Pienaar: Odlazim u Tottenham

Stao na kraj špekulacijama

Pienaar: Odlazim u Tottenham

Edmir Škorić

Južnoafrički nogometni reprezentativac Steven Pienaar potvrdio je kako napušta Everton i prelazi u redove Tottenhama.

Pienaaru je ugovor s Evertonom trebao isteći krajem sezone, ali je menadžer "karamela" odlučio prodati ga Tottenhamu, jer bi u ljeto Južnoafrikanac mogao preći u bilo koji klub bez odštete.

Iako su nedavno engleski mediji kazali kako je Pienaar nadomak potpisa za Chelsea, ovaj krilni igrač potvrdio je putem Twitter profial svoj odlazak na White Hart Lane.

"Odlazim u Spurse i tu završavaju sve špekuacije. Proveo sam prelijepe godine u Evertonu koji će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu", kazao je Pienaar.

Pienaar je ranije igrao za Ajax Cape Town, amsterdamski Ajax, dortmundsku Borussiju, te već pomenuti Everton. Tottenham bi trebao biti njegov peti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.