Pienaar: Saha mi je rekao da me želi Bayern

Pienaar: Saha mi je rekao da me želi Bayern

Edmir Škorić

Kako je izvjesno da Francuz Franck Ribery na ljeto pređe u redove Reala iz Madrida, skauti minhenskog Bayerna na teškom su zadatku, jer na Allianz-Areni žele naći adekvatnu zamjenu za bivšeg igrača Marseillea.

Britanski tabloidi jučer su sportsku rubriku ispunili sa slikama Steven Pienaara, koji bi se, navodno, mogao pojaviti na listi želja minhenskog kluba.

"Čuo sam za ovu vijest danas na treningu, kada mi je tokom zagrijavanja prišao Louis Saha i rekao: 'Čuo sam neke glasine da se Bayern zanima za tebe'. Stvarno ne znam ništa o ovome", kazao je Pienaar jučer za KickOff.com.

Bivši trener madridskog Reala Bernd Schuester izjavio je kako vjeruje da je Ribery sigurno novo pojačanje Reala od iduće sezone.

"Ribery je za mene igrač Real Madrida, bez rasprave, za mene je to činjenica", samouvjereno će Schuester.

Zanimljivo, i Ribery i Piennar ulaze u završnu godinu svojih ugovora sa trenutnim klubovima, te je očito da će čelnici Evertona biti bespomoćni ukoliko se Južnoafrički reprezentativac odluči otići u Bayern. Prošle je godine 27-godišnjak odbio produžiti novi ugovor s klubom, pa je, po realnim terminima nakon promjena poreznih zakona u Velikoj Britaniji, Pienaaru smanjena plata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.