Pinola odlučio ostati u Nuernbergu

Pinola odlučio ostati u Nuernbergu

Edmir Škorić

Javier Pinoli ugovor sa njemačkim Nuernbergom ističe krajem ovog mjeseca, no Argentinac je obećao potpisati novi ugovor s klubom čim se vrati sa odmora iz Južne Amerike.

"Naravno, imao sam druge mogućnosti i trebalo mi je vremena da izvagam stvari, ali svoju budućnost, ipak, vidim sa Nurnbergom i želio bih nastaviti igrati za ovaj klub, zbog tih fantastičnih navijača", kazao je Pinola za službenu internet stranicu njemačkog kluba.

Mnogi su Argentinca željeli dovesti u svoje redove, posebno nakon što je Nuernberg teško ostvario svoj opstanak u Bundesligi. Podsjetimo, pobijedili su Augsburg u doigravanju krajem prošle sezone.

"Pino mi je telefonom rekao kako je odlučio da ostane s nama. To je odlična vijest jer je Pino važan temelj našeg tima, a svi zamo koliko znači klubu i našim navijačima", kazao je direktor kluba Martin Bader.

Pinola je u Nuernberg stigao 2005. godine i nije napuštao bavarsku momčad nakon ispadanja iz lige prije dvije godine. Također je bio dio tima koji je 2007. godine osvojio DFB Pokal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.