Pinto: Bili smo pepeljuga, sada pričamo o četvrtfinalu

Kostarika pred istorijskim rezultatom

Pinto: Bili smo pepeljuga, sada pričamo o četvrtfinalu

Davne 1990.godine Kostarika je bila senzacija. U grupnoj fazi takmičenja su prvo šokirali Škotsku, nakon toga i Švedsku, ali dalje od osmine finala nisu mogli. Tadašnja Čehoslovačka je bila prejaka.

24 godine kasnije pojavila se neka nova generacija koja je uspjela u grupnoj fazi srušiti dva bivša svjetska prvaka (Urugvaj, Italija), dok je sa jednim remizirala (Engleska). Da stvar bude zanimljivija, Kostarika je osminu finala izborila i prije posljednje utakmice.

" Bili smo pepeljuga, sada smo po nekima favoriti pred večerašnji susret. Svjesni smo limita, ali još uvijek ne znamo gdje je granica limita. To što su Grci stigli u osminu finala na teži način, to nas ne smije zavarti. To je taj njihov stil, ne nešto što se dogodilo slučajno. Ipak, mislim da se imamo pravo nadati uspjehu, ako ponovimo igru iz grupne faze " kaže selektor Kostarike Jorge Luiz Pinto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti