Pinto: Remi sa Njemačkom ne može biti loš

Portugalci bi se zadovoljili i jednim bodom

Pinto: Remi sa Njemačkom ne može biti loš

A. Haznadarević

Bivša zvijezda portugalske reprezentacije Joao Pinto vjeruje da osvajanje samo jednog boda u meču protiv Njemačke, ne bi uopšte bio loš rezultat za reprezentaciju Portugala.

Momčad Paula Benta će se večeras suočiti sa najboljom selekcijom Njemačke, a i jednoj i drugoj momčadi je prioritet osvajanje tri boda. No u svakom slučaju i jednima i drugima je najvažnije da izvuku barem bod, jer ih čekaju teški okršaji sa Holanđanima i Dancima, te bi eventualni poraz bio težak udarac na samom početku turnira.

"Pobjeda je uvijek najbolji rezultat, ali i remi bi ostavio sve otvorenim", smatra Joao Pinto te dodaje:

"Tek nakon meča se može reći da li je remi dobar rezultat, no remi sa Njemačkom nikada nije loš."

Bivši portugalski reprezentativac priznaje da su njegovi igrači malo zabrinuti, no to je normalno:

"Igrači su dobro, iako su malo zabrinuti. Strah je prirodna stvar i povećava se sada kada je Euro počeo", priznaje Pinto koji je stekao mnogo iskustva na ovakvim velikim turnirima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.