Je li Stefano Pioli ovom izjavom najbolje opisao Zlatana Ibrahimovića?

Trener Milana o svom napadaču

Je li Stefano Pioli ovom izjavom najbolje opisao Zlatana Ibrahimovića?

E. Ganibegović

Večeras će Milan na San Siru u okviru četvrtfinala italijanskog Kupa ugostiti Lazio.

Zbog ozljede Ahilove tetive u zapisniku definitivno neće biti Zlatana Ibrahimovića o kojem je uoči ove utakmice govorio i trener Milana Stefano Pioli.

"Zlatan Ibrahimović je poput lava u kavezu. Motivisan je i ima ambiciju pomoći svojoj ekipi i jedva čeka da opet dođe u akciju. Nažalost, protiv Lazija neće u konkurenciji za utakmicu, a vidjet ćemo kada će se vratiti na teren", rekao je Pioli.

On je nakon toga pohvalio i francuskog napadača Oliviera Girouda koji je njegovom timu u Derbyju della Madonnina u Seriji A prošlog vikenda s dva gola donio preokret i pobjedu protiv Intera, koja je zakomplikovala borbu za titulu prvaka Italije.

Osim Ibrahimovića, definitivno neće biti ni Simona Kjaera, dok su pod znakom upitnika oporavljeni Ante Rebić i Fikayo Tomori.

Utakmica Milan - Lazio na rasporedu je od 21 sat.

Pobjednik ovog duela u polufinalu će se sastati s Interom, koji je sinoć golovima Džeke i Sancheza s 2:0 na istom stadionu savladao Romu i prošao dalje. 

Druga dva para četvrtfinala su Juventus - Sassuolo i Atalanta - Fiorentina.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi