Pioli: Romin poraz od Palerma nam je otežao

Trener Chieva Stefano Pioli

Pioli: Romin poraz od Palerma nam je otežao

Edmir Škorić

Chievo će, večeras od 18 sati, u Veroni ugostiti Romu koja dolazi s namjerom da se navijačima iskupi za nedavni poraz od Palerma.

Roma, iako ima samo tri boda prednosti nad Chievom, u utakmicu ulazi kao favorit. No, ne treba zaboraviti da su Veronjani već ranije na svom stadionu savladali Inter.

U Veroni, dakako, svi priželjkuju pozitivan rezultat, ali trener Stefano Pioli itekako dobro zna kakav protivnik stiže.

"Vjerujem da je Roma italijanska momčad sa najboljim tehničkim sposobnostima. Raspolaže velikim igračima i nama će biti još teže nakon njihova poraza od Palerma prošle sedmice. Sada će se željeti iskupiti svojim navijačima", rekao je Stefano Pioli.

Chievo je prošlog vikenda pauzirao, odnosno njihovo gostovanje u Bologni odgođeno je za 8. decembar, iako Italijanski nogometni savez (FICG) još nije donio konačnu odluku.

"Tri utakmice u svega sedam dana je zaista previše. To neće biti jednostavno", kratko je prokomentarisao Pioli.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.