Piplici mjesto trenera i skauta u Cottbusu

Cottbus ne zaboravlja legende

Piplici mjesto trenera i skauta u Cottbusu

A. Beganović

Nekadašnji golman naše fudbalske reprezentacije, Tomislav Piplica, službeno je okončao svoju igračku karijeru, ali ipak će nastaviti i dalje raditi u Cottbusu. 

Cottbus je na svojim službenim internet stranicama objavio da će Piplica u klubu radiditi s mladim talentovanim golmanima te da će raditi i kao skaut novog trenera Clausa Dietera Wollitza.

"Učinit ćemo sve da Piplica dobije licencu za trenerski posao. On će u budućnosti također biti naš predstavnik prema partnerima i navijačima. On uživa veliki ugled u klubu, među navijačima i među strukom", rekao je menadžer Cottbusa Steffen Heidrich.

Nekadašnja jedinica naše reprezentacije u Cottbusu je od 1998. godine i ukupno je odigrao 259 utakmica za ovaj klub, a čelnici Cottbusa su najavili da će Piplici upriličiti i oproštajni susret u znak zahvalnosti za dugogodišnju vjernost klubu, ali još uvijek nije poznat tačan datum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.