Pique: Guardiola je pretvorio City u Barcelonu

Barca sutra protiv Cityja

Pique: Guardiola je pretvorio City u Barcelonu

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra na domaćem terenu dočekuju Manchester City u okviru trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Utakmica na Camp Nou privlači veliku pažnju svjetskih medija jer će ovo biti povratak Pepa Guardiole na stadion na kojem je počeo svoju igračku i trenersku karijeru. Guardiola je ovog ljeta stigao u City, te je već usadio u tim svoj stil igre.

"Ovo je velika utakmica za sve nas i moramo dati maksimum. Igramo ponovo protiv Cityja, ali je to sada totalno drugačija ekipa. Mislim da je Guardiola pretvorio City u Barcelonu. Oni igraju istim stilom kao mi i bit će jako zanimljivo vidjeti kako će to funcionisati na terenu", rekao je Pique.

Odbrambeni fudbaler Barcelone dodao je da se raduje što se Pep vraća na Camp Nou, te je poručio da će ga svi sigurno dočekati sa ovacijama. Pique nije zaboravio spomenuti da je Guardiola najzaslužniji što se on 2009. godine vratio u Barcu iz Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi