Pique i Busquets neizvjesni za Real

Pred dokršaje u Super Kupu

Pique i Busquets neizvjesni za Real

Pep Guardiola, trener Barcelone, nalazi se u problemima pred mečeve Super kupa sa Realom koji su na programu 14. i 17. avgusta.

Naime, dvojica standardnih prvotimaca Gerald Pique i Sergio Busquets, povrijedili su se na prijateljskoj utakmici protiv Italije u Bariju koji je Španija izgubila sa 2.1. Pique se povrijediio u poslednjem minutu prvog poluvrijemena i zamijenio ga je Busquets koji je ostao na terenu do kraja, ali se odmah nakon toga požalio na bolove. Juan Cota, fiziterapuet Furije, objasnio je prirode povreda.


"Busquets je dobio jedan jak udarac u koljeno i osjetio je bol. Ne čini se previše ozbiljno. Kod Piquea je u pitanju mišić, ali ako se ništa ne dogodi u narednih nekoliko dana mogao bi igrati u nedjelju" izjavio je Cota.


Uprkos tome što nema panike, možda Guardiola ipak dobro promisli da se slučajno kod obojice ovi problemi ne bi zakomplikovali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije