Pique: Moramo zaustaviti Balotellija

Stoper Španije smatra

Pique: Moramo zaustaviti Balotellija

Uoči otvarajuće utakmice grupe C, Eura 2012, između Italije i Španjolske, stoper Gerard Pique izjavio je kako smatra da će ključ uspjeha njegove ekipe biti zaustavljanje Marija Balotelija.

"Morat ćemo dobro paziti na njega. Balotelli je igrač koji sam može donijeti pobjedu. On je igrač koji može uzeti loptu i postići pogodak kada to najmanje očekujete", kazao je Pique.

Atmosferu u talijanskoj reprezentaciji pomalo kvari kladioničarski skandal koji potresa zemlju, ali Pique je podsjetio sve da je 2006. godine pod sličnim okolnostima Italija stigla do naslova svjetskog prvaka.

"Italije je opasnija kada se misli da je bezopasna. Zasigurno će biti teški protivnici i smatram da će proći dalje i boriti se za naslov. Možda se čini da je Italija ranjena i da nisu koncentrisani, ali to nije tako. Oni odigraju najbolje kada se od njih to najmanje očekuje", za kraj je rekao Pique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije