Pique: Real mora kazniti Pepea

Druga strana El Clasica

Pique: Real mora kazniti Pepea

Edmir Škorić

Gerard Pique, Barcelonin stoper, razočaran je onim što je napravio Pepe, defanzivac madridskog Reala, u sinoćnjem El Clasicu.

Podsjetimo, najprije, da je Barcelona u prvom susretu četvrtfinala Kupa kralja s 2:1 slavila protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu.

Ipak, rezultat je pao brzo u zaborav, jer se najviše priča o nesportskom ponašanju Portugalca, koji je namjerno, što se može vidjeti na video-isječku, nagazio Lionela Messija, koji se u tom trenutku nalazi na podu.

"Pepe bi trebao znati da ovu utakmicu gleda cijeli svijet. Nogometaši moraju biti primjer. Nažalost, neki će slijediti njegov primjer i to je katastrofalno", izjavio je Pique, nastavivši "paljbu" po Portugalcu:

"U Barceloni dalje nećemo trošiti riječi na njega. Real kao klub mora reagirati. Igrači, treneri i svi ostali. Oni moraju kazniti ovako sramotan potez njihovog igrača. Sudac to nije morao vidjeti, ali ljudi na snimkama sve mogu vidjeti".


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.