Pique se prisjetio velike pobjede, Casillas ga "pokopao"

Veliki rivali

Pique se prisjetio velike pobjede, Casillas ga "pokopao"

A. Čaušević

Na današnji dan prije 11 godina Barcelona je ostvarila nezaboravnu pobjedu na stadionu Santigao Bernabeu. Real Madrid je ponižen rezultatom 2:6.

Tada je dres Barcelone baš kao i danas nosio Gerard Pique. Defanzivac je postigao i jedan od golova. On je u 82. minuti matirao Ikera Casillasa te postavio konačan rezultat.

Pique se velikog trijumfa prisjetio na Twitteru. Godišnjicu je proslavio objavom svog pogotka uz poruku: "11 godina!". Međutim, Casillas mu nije ostao dužan.

Legendarni golman Los Blancosa je defanzivcu odgovorio s porukom "11+2=13", aludiravši na Realovih 13 titula prvaka Evrope. Brojku s kojom se ne može pohvaliti niti jedan drugi evropski klub.

Inače, kada su u pitanju indvidualni trofeji u Ligi prvaka Pique ima četiri (tri s Barcelonom i jednu s Manchester Unitedom), dok je Casillas s Realom prvak Evrope bio tri puta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U famoznoj pobjedi osim Piquea za Barcelonu su još pogađali Leo Messi i Thierry Henry po dva puta te Carles Puyol. Strijelci za Real su bili Gonzalo Higuain i Sergio Ramos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi