Pique: Sva trojica zaslužuju Zlatnu loptu

Xavi, Iniesta ili Messi?

Pique: Sva trojica zaslužuju Zlatnu loptu

Edmir Škorić

"Svi zaslužuju Zlatnu loptu", odgovorio je stoper Barcelone Gerard Pique na pitanje novinara kome bi dodijelio nagradu, budući da su u konkurenciji njegovi suigrači Lionel Messi, Xavi i Andres Iniesta.

Zlatna lopta pripast će jednom od nogometaša Barcelone, samo je pitanje hoće li otići u ruke Inieste, Messija ili Xavija.

"Dao bih Zlatnu loptu svoj trojici. Messi je najbolji na svijetu i tu nema dileme, ali zbog osvajanja Svjetskog prvenstva nagrada bi trebala biti između Xavija i Inieste", kazao je Pique.

Bivši stoper Manchester Uniteda ističe kako su svi kandidati za Zlatnu loptu pokazali sav svoj kvalitet u El Clasicu kada je Barcelona "petardom" ispratila Real Madrid sa Santiago Bernabeua.

"Nakn El Clasica sam shvatio da igram pored najboljih igrača."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije