Pique zahvalan Del Bosqueu
Bivši igrač Manchestera

Mlada nada Barcelone i Španije

Pique zahvalan Del Bosqueu

Edmir Škorić

Tek su mu 22 godine, a već je stub Barcelonine odbrane, isto tako i reprezentacije Španije. Gerard Pique, za "furiju" je debitovao 11. februara protiv Engleske, a svoj naredni nastup ima već u subotu protiv Turske.

Iako još uvijek nije dobio priliku zaigrati na međunarodnoj razini u reprezentaciji Španije, 22-godišnji Gerard Pique je sretan što može pomoći svom klubu i nacionalnoj vrsti.

"Vjerujem da Barcelona i Španija imaju sličan stil igranja, kada obje ekipe imaju loptu u posjedu. Igrači poput Xavija i Inieste prilagode se određenom stilu, pojačani Davidom Silvom, Torresom, Villom...", objasnio je mladi štoper.

"Svi mi izlazimo na teren da zabavimo svoje navijače, iako je ponekad komplicirano, jer naši protivnici igraju potpuno drugačije, vrše pritisak. Fudbal je spektakl i kada ga idete pogledati, sigurno ćete i uživati u njemu. I Barcelona i Španija zabavljaju publiku kada igraju", uvjeren je Pique.

Za kraj, mlada nada Barcelone i "Furije", te bivši igrač Manchester Uniteda zahvalio se selektoru Vicente Del Bosqueu, koji ga je pozvao u nacionalni tim.

"Imam povjerenja u njegov odabir, od kada me pozvao na prvu utakmicu protiv Engleske. Zahvalan sam mu na tome, jer sam zaista uživao igrajući protiv jedne od najboljih država na svijetu."

Gerard Pique debitirao je u februaru na prijateljskoj utakmici sa Engleskom, a prvu svoju zvaničnu međunarodnu utakmicu mogao bi imati već u subotu navečer, kada Španija dočekuje Tursku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.