Pique zbog namjernog kartona propušta Real?

Pique zbog namjernog kartona propušta Real?

Edmir Škorić

Barcelonin stoper Gerard Pique jučer je protiv Rayo Vallecana zaradio peti žuti karton sezone kako bi propustio Levante i bio spreman za Real Madrid. No, postoji mogućnost da bude kažnjen neigranjem dvije utakmice.

Pique je prije utakmice s Rayo Vallecanom imao četiri skupljena žuta kartona, no "čistio" ih je baš u pomenutoj utakmici kako bi propustio Levante, odnosno bio spreman za El Clasico koji se igra 10. decembra.

Prema pisanju španskog sportskog dnevnika AS, sudac utakmice Barcelona - Rayo Vallecano Perez Lasa izvijestio je da je Pique u 83. minuti namjerno zaradio javnu opomenu tako što je zadržavao vrijeme. Naravno, očito je to jer je u tom trenutku Barca imala 4:0 vodstvo.

Disciplinska komisija Španskog nogometnog saveza bi, utvrdi li da je Pique doista namjerno zaradio žuti karton, mogla kazniti španskog reprezentativca sa dvije utakmice neigranja, zbog čega bi i propustio veliki derbi sa Realom na Santiago Bernabeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.