Pirić održao sastanak sa selektorima

Pirić održao sastanak sa selektorima

Direktor Tehničkog odjela Nogometnog saveza BiH Denijal Pirić danas je održao sastanak sa selektorima reprezentativnih selekcija BiH, Vladom Jagodićem (U-21) , Tonijem Karačićem (U-19) Sakibom Malkočevićem (U-17), Zoranom Erbezom (U-15) i Husrefom Musemićem (olimpijsko-mediteranska).

Na početku sastanka generalni sekretar Jasmin Baković poželio je uspješan rad selektorima uz napomenu da ovaj novi pristup treba da osigura bolju kominikaciju i saradnju selektora.

"Savez će uraditi sve da vam omogući optimalne uvjete za rad. Samostalni ste u radu i niko vam se neće miješati, a mi ćemo nastojati u skladu sa svojim mogućnostima da osiguramo što veći broj utakmica. Želja nam je da naši mladi igrači imaju kontinuitet u prelasku iz jedne selekcije u drugu, o čemu se ranije nije mnogo vodilo računa", istakao je Baković.

Direktor Pirić istakao je potrebu i obavezu da "novoizabrani selektori promijene filozofiju u razmišljanu i komunikaciji prema klupskim trenerima".

Svi selektori su izrazili zahvalnost na ukazanom povjerenju naglasivši da je čast biti selektor bilo koje reprezentacije svoje zemlje te da će oni to svojim radom u narednom period i potvrditi, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti