Pirić: Pobjedom protiv Mladosti mirno dočekati derbi u Tuzli

Fudbaler bihaćkog Jedinstva

Pirić: Pobjedom protiv Mladosti mirno dočekati derbi u Tuzli

B. Mujezinović

Nakon visoke pobjede u Livnu, Jedinstvo će sutra na stadionu Pod borićima dočekati ekipu Mladosti.

Bišćani trenutno zauzimaju lidersku poziciju na tabeli 1. lige FBiH i sutrašnjem duelu očekuju sigurnu pobjedu kojom bi mirno dočekali derbi naredne sedmice, kada će gostovati Slobodi u Tuzli. 

"Iako nas je malo uzdrmao kiks protiv Igmana prije dvije sedmice, pobjedom u Livnu sa visokih 6:0, spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu i sve osim naše pobjede bi bilo iznenađenje. Popravili smo sve što smo trebali i puno smo naučili iz utakmice protiv Igmana kada smo na svom terenu prosuli bodove. Svi smo svjesni situacije i mislim da ćemo sutra slaviti bez većih problema. Imamo jak motiv, odličnu atmosferu u gradu i naravno dobre igrače, i to je sve ono što nam je potrebno", izjavio je za SportSport.ba igrač Jedinstva, Muris Pirić.

Nakon utakmice sa Mladosti, naredne subote ekipu Jedinstva očekuje težak susret u Tuzli koji bi mogao odlučiti dosta toga što se tiče liderske pozicije.

"Bitno je da pobijedimo Mladost i da hladne glave treniramo u sedmici koja nas očekuje, te se dobro pripremimo i u Tuzli pokažemo da smo najbolji tim u ligi i da slavimo pobjedu. Vjerujemo u sebe i uz malo sportske sreće mislim da sezonu završavamo na prvom mjestu", rekao je Pirić na kraju razgovora.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.