Pirić: U Prijedoru želimo pobjedu

Budućnost gostuje Rudaru

Pirić: U Prijedoru želimo pobjedu

E. Škorić

Četiri utakmice Budućnost ne zna za pobjedu, ali se u Banovićima nadaju da će crnu seriju prekinuti u Prijedoru.

Budućnost sutra, u okviru 9. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, gostuje u Prijedoru kod Rudara.

"Nadam se da možemo napraviti povoljan rezultat u Prijedoru, posebno nakon što je Rudar imao nekoliko loših rezultata u posljednje vrijeme. Ne možemo biti nezahvalni i reći da nas bode ne zanima, ali zaista želimo pobjedu i mogu slobodno reći da ćemo ja i moji suigrači napraviti sve da je i ostvarimo", kazao je talentirani krilni igrač Budućnosti Muris Pirić za SportSport.ba, dodavši:

"U ovoj utakmici oslabljeni smo neigranjem Kurtića i Čergića. No, šta je tu je, ostali igrači su na raspolaganju šefu stručnog štaba i učinit će sve da se iz Prijedora vratimo sa pozitivnim rezultatom".

Budućnost ima dva poraza i dva remija u posljednje četiri prvenstvene utakmice, te se nalazi na pretposljednjem mjestu tabele sa sedam osvojenih bodova. I više je nego očito da popularnim Rudarima predstoji teška borba za opstanak.

"Siguran sam da možemo ostati u društvu najboljih. Imamo sigurno kvalitetnih i iskusnih igrača, ali i onih mladih čije vrijeme tek dolazi. Uvjeren sam da će struka posložiti sve kockice u timu i da ćemo na kraju osigurati opstanak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.