Pirić: Za deset minuta sve se raspalo

Golman Slobode nakon poraza od Širokog

Pirić: Za deset minuta sve se raspalo

D. Vejo

Fudbaleri Slobode iz Tuzle nisu uspjeli da u okviru 25. kola Premijer lige BiH upišu novu pobjedu i tako nastave korak za ekipom Zrinjskog u borbi za titulu. Oni su jučer na svom terenu izgubili od Širokog Brijega rezultatom 3:0.

Među stative Tuzlaka vratio se i golman Kenan Pirić kojem je pred sam početak Kup meča sa Željezničarom pozlilo pa je mjesto golmana prepustio svom saigraču Aziru Muminović. Ipak, on je bio spreman za jučerašnji meč. 

"Od početka smo znali da je Široki jako nezgodan protivnik. Ova utakmica nam je dobro otvorila oči za nastavak prvenstva. Prvo poluvrijeme smo donekle i bili bolji tim gdje smo kontrolisali igru. Imali smo par polušansi dok smo u drugo poluvrijeme ušli loše. Sve se raspalo za 10 minuta, primili smo tri gola na naše greške. Probali smo kasnije da ublažimo poraz ali nije išlo. Teško smo podnijeli ovaj tempo gdje smo odigrali pet utakmica sa pauzom od dva dana. Poraz trebamo što prije zaboraviti i okrenuti se utakmici u srijedu, kada na svom terenu igramo protiv Željezničara", ističe za SportSport.ba golman Slobode, Kenan Pirić.

Nakon ovog poraza, Sloboda se nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa tri boda manje u odnosu na vodeću ekipu Zrinjskog.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi