Pirlo: Guardiola je želio da me dovede u Barcelonu

Na kraju je ostao u Milanu

Pirlo: Guardiola je želio da me dovede u Barcelonu

E. Čaušević

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo 2015. godine odlučio je napustiti Juventus i karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iako su mnogi smatrali da Pirlo još nekoliko sezona može igrati na visokom nivou na kraju je ovaj vezni igrač napustio Italiju, te je obukao dres New York Cityja za koji još uvijek igra. Pirlo je svojevremeno bio jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, a najbolje partije pružao je u Milanu i Juventusu.

Nekadašnji italijanski reprezentativac otkrio je za američke medije da je u vrijeme kada je nastupao za Milan imao jednu zanimljivu ponudu koju je na kraju odbio iako je bilo veoma blizu da je prihvati.

"Kada sam bio u Milanu igrali smo prijateljsku utakmicu na Nou Campu protiv Barcelone. Nakon meča Pep Guardiola me je pozvao u svoju kancelariju na stadionu da razgovaramo. Pitao me da li ću doći u Barcelonu jer on želi da budem dio njegove ekipe. To je za mene bio jako lijep potez da me neko tako pozove i pita. Ipak, iako sam razmišljao o tome na kraju sam shvatio da me Milan u tom trenutku ne bi pustio da idem", rekao je Pirlo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi