Pirlo i Nesta na meti Malage

Pirlo i Nesta na meti Malage

Bogati vlasnik Malage Abdullah ben Nasser je odlučio poduzeti sve kao bi se evropske utakmice što skorije opet igrale na La Rosaledi, pa će u ljetnom prelaznom roku pokušati dovesti neka velika imena.

Na njegovoj listi želja su iskusni igrači Milana Andrea Pirlo i Alessandro Nesta kojima ugovori s Milanom ističu na kraju ove sezone, a sve su prilike da im klub neće ponuditi nove. Nesta je najavio kako želi igrati još jednu sezonu, dok je za Pirla zainteresovano nekoliko klubova.

Alessandro Nesta ima 35 godina i teško je očekivati da mu ugovor ponudi neki veliki klub, pa bi prelazak u Malagu bio veliki izazov za njega. Kod Pirla je situacija nešto drukčija.

Ima 31 godinu i pred njim je još nekoliko ozbiljnih igračkih sezona, a ukoliko ne ostane u Milanu raširenih ruku ga čekaju Juventus, Milan i Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.