Pirova pobjeda Auxerrea

Ligue 1

Pirova pobjeda Auxerrea

U okviru 34. kola fudbalskog prvenstva Francuske, najubjedljivu pobjedu zabilježio je Auxerre.  

Auxerre je na svom terenu dočekao Brest, kojeg kući ispratio sa četiri gola u mreži. Cisse je načeo mrežu gostiju već u petoj minuti, da bi najbolji igrač domaćih Kapo povisio na 2:0 u 17. minuti.

 

Golijada je nastavljena u 28. minuti utakmice kada je Traore pogodio za 3:0, a furiozno prvo poluvrijeme domaćina zaokružio je Conout golom šest minuta prije odlaska na odmor. Međutim, i pored ove pobjede, Auxerre je i dalje na samom začelju na tabeli i sa veoma malim šansama za opstanak.

 

Sochaux je namon ovog kola korak bliže ispadanju. Poraženi su sa glatkih 3:0 od Bordeauxa na svom terenu. Jussio je doveo Žirodince u prednost u 12. minuti, da bi u nastavku Belay pogodio sa bijele tačke za 2:0. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Konačnih 3:0 bilo je djelo mlade nade francuskog fudbala Henrya Saiveta. Sochaux je ovaj susret završio sa dva igrača manje, nakon što su crvene kartone dobili Roudet i Maiga.


Sochaux - Bordeaux : 0-1 (Jussie) by ChezLesGirondins

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.