Pirova pobjeda Libije, Zambija ide dalje

AKN, grupa A, 3. kolo:

Pirova pobjeda Libije, Zambija ide dalje

Edmir Škorić

Pobjedom nad jednim od dva domaćina ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija, Ekvatorijalnom Gvinejom, Zambija je osigurala plasman u četvrtfinale.

Ekvatorijalna Gvineja je još u drugom kolu osigurala četvrtfinale, pa su danas domaćini igrali bez ikakvog pritiska. Poraženi su od Zambije, kojoj je na kraju pripalo prvo mjesto u grupi A.

Susret je odlučio Chris Katongo pogotkom u 67. minuti. Libiji ni pobjeda nad Senegalom nije bila dovoljna za prolaz dalje. Naravno, zbog činjenice da je Zambija došla do tri boda u posljednjem kolu grupnog dijela natjecanja.

Dva gola postignuta su rano. Ihaab Boussefi je doveo Libiju u vodstvo u petoj minuti, ali su Senegalci poravnali preko Deme N'Diayea u 11. minuti. Ipak, svojim drugim golom Boussefi je u 84. minuti, dakle, donio pirovu pobjedu Libiji.

Zambija je završila kao prva sa sedam bodova, bod manje ima Ekv. Gvineja, a Libija četiri. Bez bodova se kući vraća Senegal.

AKN, grupa A - 3. kolo:

Ekvatorijalna Gvineja - Zambija 0:1 (Katongo 67)
Libija - Senegal 2:1 (Al Boussefi 5, 84/ N'Diaye 11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.