Piturca se vratio na klupu Rumunije

Piturca se vratio na klupu Rumunije

Fudbalski savez Rumunije odlučio je na mjesto selektora reprezentacije te zemlje vratiti Victora Piturcu.

Piturca je na klupi selekcije Rumunije naslijedio Razvana Lucescua, koji je dao otkaz malo nakon što je njegova reprezentacija u Bukureštu razbila Bosnu i Hercegovinu sa 3:0.

Piturca je sa Fudbalskim savezom Rumunije potpisao ugovor na četiri godine, uz mjesečna primanja od 35.000 eura, te bonuse ukoliko ostvari plasman na svjetsko ili evropsko prvenstvo.

Ovo će Piturci biti treći mandat na klupi Rumuna, nakon što je ove reprezetaciju već vodio i to u dva navrata, od 1998. do 1999. godine, te od 2004. do 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.