Pizarro Hoffenheimu nanio peti domaći poraz

26. kolo Bundeslige

Pizarro Hoffenheimu nanio peti domaći poraz

Edmir Škorić

U predposljednjem susretu 26. kola njemačke Bundeslige Hoffenheiem je razočarao domaće navijače i ubilježio novi poraz. Ovaj put priredio im ga je bremenski Werder, koji je slavio golom Claudio Pizarra.

Bila je to dosadna utakmica, u kojoj skoro da nije bilo pravih prilika. Bolje su se na kraju snašli gosti iz Bremena, koji su golom Pizarra došli do pobjede.

Igrala se osamdeseta minuta kada je pomalo zaboravljeni Pizarro pobjegao domaćoj odbrani i sa osam metara lobovao Hildebranda.

U sivilo Hoffenheima se uklopio i bh. reprezentativni dvojac. Ibiševića je u 72. minuti zamijenio Prince Tagoe, dok je Sejad Salihović odigrao svih 90 minuta.

Posljednju utakmicu trenuno igraju Bayer i HSV u Leverkusenu.

Bundesliga, 26. kolo:
Hoffenheim - Werder Bremen 0:1 (C. Pizarro 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.