Pizarro potvrdio da odlazi iz Werdera

Odbio produženje ugovora

Pizarro potvrdio da odlazi iz Werdera

A. Haznadarević

Claudio Pizarro je najavio da neće produžiti ugovor sa svojim sadašnjim klubom, te da želi nešto novo, a pitanje je da li će uopšte nastaviti karijeru.

Tridesettrogodišnjem napadaču je uprava Werdera iz Bremena ponudila ugovor na još jednu godinu, međutim on se ipak odlučio na promjenu pa je odbio produženje, međutim nije želio otkriti svoje planove za budućnost.

"To je bila veoma teška odluka za mene jer osjećam veliku ljubav prema ovom klubu i saigračima. Međutim, želio bih okončati karijeru radeći nešto drugo. Šta tačno, još ne mogu otkriti. Imam nekoliko opcija koje moram razmotriti", rekao je Pizarro za službenu klupsku internet stranicu.

Pizarro je posljednjih sedmica bio povezivan sa Borussijom Dortmund, Bayern Münchenom, Schalkeom i Borussijom Monchengladbach, a osim Bundesligaša, postoje i ponude iz SAD-a i Katara.

Sportski direktor Werdera Klaus Allofs nije krio razočarenje, ali je otvoreno priznao da nije bilo ni najmanje šansi da Peruanac produži ugovor.

"Već tri puta samo ga nagovorili potpiše za nas, ali četvrti put je bilo nemoguće. Žao nam je zbog toga i želimo zahvaliti Claudiju za predivno vrijeme koje smo proveli zajedno", zaključuje sportski direktor Werdera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti