Pizarro propušta i Kaiserslautern

Peruanac obnovio povredu mišića

Pizarro propušta i Kaiserslautern

Edmir Škorić

Caludio Pizarro, peruanski napadač, odigrao je mali broj bundesligaških utakmica ove sezone, pa po svemu sudeći pauzirat će i ovaj vikend.

Werder je u donjem dijelu tabele sa 19 bodova, a u subotu igraju sa trinaestoplasiranim Kaiserslauternom. Ni  ovaj put neće biti Pizarra koji je, do ove sezone, godinama bio prvi strijelac bremenske momčadi.

Njegova povreda mišića je obnovljena, pa je izgledno da će do kraja godine ostati na dva pogotka koliko ih je dosad uspio postići.

"Izgleda da moramo biti jako oprezni sa njim. Nažalost je i dalje u problemima i nikako ne želim riskirati s njegovim nastupom. Imat će sada duži oporavak i nadam se da će sanirati sve do nastavka prvenstva kada će nam biti još potrebniji", rekao je Werderov trener Thomas Schaaf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.