Pizarro srušio devet Berlinaca

7. kolo Bundeslige

Pizarro srušio devet Berlinaca

Berlinska Hertha je u poslednjem meču 7. kola Bundeslige bila na domak boda u Bremenu protiv Werdera koji ie ipak slavio u sudijskoj nadoknadi.

Odmah treba istaći da su Berlinci igrali sa 9 igrača od 63. minuta i herojski su se držali do samog kraja kad su Zeleni ipak došli do trijumfa preko junaka Claudia Pizzarra. Hertha je povela već u 3. minutu preko Kolumbijca Adriana Ramosa, a Pizarro je izjednačio u 23. Onda su gosti zapali u probleme. Prvo je zbog dva žuta kartona isključen Christian Lell, a zatim je ista sudbina u 63. zadesila i Ramosa.

Zbog toga je trener Babel morao da izvadi iz igre Ben-Hatiru koji je ušao umjesto Toruna u nastavku, ali je na tarenu proveo samo 21 minut. Hertha se sjajno borila i kad se činilo da će ostati bez poraza na stranu u 2011, ukazao se Pizarro koji je tokom karijere najviše golova dao upravo Herthi.

Tako je Werder ostvario i četvrtu uzastopnu pobjedu i sa Borussiom M. dijeli drugo mjesto sa 16. bodova, dok je Hertha izgubila tek drugi meč u sezoni i prvi nakon uvodnog kola pa je trenutno 12.


Bremen 1-1 Hertha by jimbrasalonso

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.