"Pizda nam materina kakvi smo..."
Ćiro se ne može koncentrisati na Estoniju

Tuga i nevjerica u taboru reprezentacije

"Pizda nam materina kakvi smo..."

"Danima nisam spavao više od pet sati dnevno razmišljajući o Estoniji. Međutim, sada ne mogu razmišljati o Estoniji", priča nam vidno uznemireni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević.

"Dijete je poginulo, a ja da pričam o Estoniji...", kaže Ćiro na današnjem okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine u hotelu Hercegovina, koje je potpuno prošlo u sjeni nemilih scena i pogibije navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

"Ja nisam za reprekusije. Moramo se svi ujediniti u ovim teškim trenucima i pozvati sve na mir i toleranciju, jer nam je svima u ovom trenutku to najpotrebnije".

"Kada sam vidio kakav je žrijeb bio i koga smo dobili u grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nisam ni pet posto vjerovao da možemo proći dalje pored jedne Španije, Turske i Belgije, ali sam došao da pokažem ovom narodu ovdje da se može. I vidite dokle smo dogurali. A onda nam se desi ovo u Širokom... Pizda nam materina kakvi smo! Ja sam izgleda previše star da vidim tu anomaliju u našem narodu. Jebalo majku kakve smo mi budale! Živio sam dugo u Švajcarskoj, gdje žive tri naroda koja pričaju tri jezika i mrze se ko' psi, ali žive zajedno i ništa im ne fali. A vidite nas...".

Ćiro je u nekoliko navrata istakao kako mu se u ovom trenutku jako teško koncentrisati na susrete koje njegove Zmajeve očekuju u Estoniji i protiv Španije.

"Kunem ti se da nisam u stanju da se koncentrišem na ono najvažnije u mom životu, a to je utakmica sa Estonijom. Sreća je da sam program priprema uspio ranije napraviti jer sada to zaista ne bih bio u stanju izvesti. Ovo nam se desilo u najgorem mogućem trenutku, jer će ovaj strašni incident stvoriti užasnu sliku o nama u svijetu".

Selektora u ovom trenutku muči kako će reprezentativci BiH reagovati na sva ova mračna dešavanja.

"Što se tiče fizičke spreme tu zaista nemam briga. Međutim, mene brine kako će igrači reagovati na psihološkom planu. To će biti problem. Činjenica je da je mladić poginuo i to je užasna stvar, koja će morati ostaviti posljedice", dodao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti