Pjanić asistirao za pobjedu
Naš internacionalac igrao je na poziciji zadnjeg veznog

Lyon sa 1:0 savladao Nicu

Pjanić asistirao za pobjedu

Miralem Pjanić već u prvoj pripremnoj utakmici njegovog Lyona pokazao je kako će u novoj sezoni biti jedan od ključnih igrača Lavova sa Gerlanda.

Lyon je danas savladao Nicu rezultatom 1:0, a najveće zasluge kod pobjedonosnog gola pripadaju našem internacionalcu koji je u 12. minuti iz slobodnog udarca asistirao Edersonu za jedini pogodak na ovom kontrolnom meču.

Pjanić je igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača, ua tandemu sa Toulalanom, a nakon što je susret započeo u startnoj postavi igru je napustio nakon prvog poluvremena.

„U prvih pola sata odlično smo stajali na terenu, ali nas je tada stigao umor i u nastavku smo odigrali ispod prosjeka. Ipak, možemo biti zadovoljni cjelokupnim dojmom. Ovo nam je bila prva utakmica i noge su naš još uvijek teške. Znali smo da će biti teško i trebaće nam vremena da uđemo u formu“, izjavio je Pjanić nakon utakmice, naglasivši kako mu ne smeta što nije igrao svoju prirodnu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.