Koeman o Pjaniću: Mogao bi nam biti jako važan
FOTO - EPA

Prvi put u početnom sastavu

Koeman o Pjaniću: Mogao bi nam biti jako važan

Adnan Beganović

Barcelona je sa ubjedljivih 5:1 savladala Ferencvaroš na otvaranju Lige prvaka, a nakon meča trener španske ekipe Ronald Koeman je bio zadovoljan.

"Bilo nam je teško ući u naš ritam. Ponekad je problem što malo usporimo protok lopte i tako pustimo da padne pritisak na protivnika. Ako to mognemo spriječiti, onda mislim da smo jako dobra ekipa. Po mom mišljenju, tu je ključ, ali ne mogu sada od ove ekipe tražiti više od onog što pokazuje. Nismo slavili u svim utakmicama i zaista možemo biti bolji, ali pozivam na smirenost jer će ekipa biti još spremnija. Uskoro ćete vidjeti napredak u našoj igri", nakon meča je istakao holandski stručnjak.

Osvrnuo se Koeman i na igru našeg reprezentativca Miralema Pjanića, koji je po prvi put zauzeo mjesto u početnom sastavu.

"Sistem igre određujemo na temelju kvalitete naših igrača. Ispostavilo se da Pjanić i De Jong mogu zajedno igrati. Dokazali smo to. Konkurencija u veznom redu je velika i to je dobro. Kada je došao, Pjanić je fizički malo zaostajao za timom. Trudi se to nadoknaditi i zato su mu sinoćnje minute od velike važnosti. Mogao bi biti nam biti jako važan", zaključio je Koeman.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Nevjerovatno primaš 7 miliona godišnje a možda ćeš biti važan. Bio svugdje starter, a kao u Barsi možda će bit važan. Da odigra 4-5 utakmica u kontinuitetu, već bi uhvatio ritma, i bio bolji od svih tvojih vezanih. Pozdrav
8 0
zvjezdan10
Nakon njegove greške ovi su dobili penal, crveni i gol. Kad te krene jbg
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije