Pjaniću će se ispuniti san, ali prvo je "provocirao" Kraljeve: "Sjećam se posebno te dvije utakmice"

Barcelona dočekuje Real Madrid

Pjaniću će se ispuniti san, ali prvo je "provocirao" Kraljeve: "Sjećam se posebno te dvije utakmice"

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas igraju na svom terenu protiv ljutog rivala Real Madrida u okviru 7. kola La Lige.

Prvi ovosezonski El Clasico igra se od 16 sati i sigurno je da nas očekuje još jedna spektakularna utakmica. Španski mediji su već objavili vjerovatne sastave, a nažalost čini se da će Miralem Pjanić svoju šansu čekati s klupe.

Pjanić je u utorak igrao u Ligi prvaka protiv Ferencvaroša i to je bio prvi meč u dresu Barcelone koji je igrao od prve minute. Ipak, čini se da Ronald Koeman više vjeruje Sergiju Busquetsu koji će danas početi meč protiv Reala.

Pred ovu utakmicu Pjanić je govorio za Barca TV i poručio je da će mu se ostvariti san jer je uvijek sanjao da igra u El Clasicu.

"Imati priliku igrati u El Clasicu je nešto što sam uvijek sanjao. Ovo je najveća utakmica u fudbalu i veoma sam sretan što imam šansu da igram i nadam se da ćemo pobijediti. Preko TV-a sam ranije pratio ove mečeve i to je svaki put bio spektakl", rekao je Pjanić i nastavio.

"Za igrača je ovo sigurno najveća utakmica. Igrao sam derbi Roma - Lazio koji je u Rimu od nevjerovatne važnosti zbog ogromnog rivaliteta. Igrao sam i meč Juve - Inter što je isto odličan derbi. Imam iskustva u takvim utakmicama i jedva čekam da vidim kako će biti igrati u El Clasicu".

Pjanić je poručio da je prethodnih godina pratio okršaje Barcelone i Real Madrida, a posebno je izdvojio dvije utakmice.

"Sjećam se pobjede 5:0 u meču koji se igrao 2011. godine i okršaja Guardiole i Mourinha. Tada je bilo sjajno gledati kako Barcelona igra. Također, dobro se sjećam i meča na Bernabeu dvije godine ranije kada je Barca slavila sa 2:6 i to je bio zaista specijalan meč", dodao je bh. reprezentativac.

Bh. veznjak je imao šansu da igra protiv Real Madrida, a svi se sjećaju utakmice iz 2010. godine u Ligi prvaka kada je svojim golom srušio kraljevski klub i pomogao Lyonu da prođe dalje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bio sam veoma mlad i imao sam svega 19 godina. Igrali smo prorit Reala koji je imao sjajne igrače u timu i izbacili smo ih. Taj gol je za mene zaista poseban jer je nevjerovatan osjećaj zabiti gol na Bernabeu i izbaciti Real. Vjerovatno je to bio prvi put da je svijet čuo za mene".

Također, poznate su i kvote za ovaj okršaj u kojem Barcelona ima ulogu favorita. Kvote u ponudi kladionice MOZZART možete pogledati OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rob1
Miralem Klupa Pjanić.
2 4
tbra
Klupa
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi