Pjanić heroj Rome, Cocalića krenuli i golovi

Pjanić heroj Rome, Cocalića krenuli i golovi

Asmir Begović

A. Haznadarević

Reprezentativci s kojima selektor Mehmed Baždarević planira odigrati ključne susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, nakon reprezentativne pauze su se vratili u svoje klubove, te je već ovog vikenda većina njih odmah ubilježila nove nastupe. Evidentno je da ogroman broj njih i dalje traga za pravom formom i pokušava se nametnuti svojim trenerima, dok manji dio "Zmajeva" u punom zamahu žari i pali evropskim terenima.

Stoke City prvog reprezentativnog golmana Bosne i Hercegovine Asmira Begovića, ove subote je bio na vjerovatno i najtežem gostovanju u sezoni, kod vodećeg Chelseaja, gdje su poraženi sa 2:1. Drugi gol domaćina je nešto što rođeni Trebinjac želi što prije zaboraviti, jer je upravo on glavni krivac. Loše promišljeno upošljavanje saigrača rukom završilo je sa presječenom loptom, te brzom akcijom koju Hazard i Remy pretvaraju u pogodak. Dešava se i najboljima, a na kakvom je nivou branio ostatak meča najbolje govori činjenica da je Asmir Begović najbolje ocijenjeni igrač svog tima s ocjenom 7,8, te drugi najbolji igrač cijelog meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.