Pjanić i Hadžibegić slavili u Kupu

Bosanci uspješni u Francuskoj

Pjanić i Hadžibegić slavili u Kupu

Adnan Beganović

U okviru francuskog fudbalskog kupa, ovog vikenda su na rasporedu utakmice šesnaetine finala. Lyon našeg Pjanića je bez većih problema slavio protiv niželigaša Concarneaua, dok je Dijon kojeg sa klupe predvodi naš stručnjak Faruk Hadžibegić, također slavio ubjedljivu pobjedu.

Miralem Pjanić, reprezentativac naše države, nakon povrede koja ga je mučila duže vrijeme, polako ali sigurno pronalazi svoje mjesto u ekipi francuskog šampiona. U današnjoj pobjedi od 6:0 na kup utakmici, Pjanić je startao u prvih jedanaest i imao zapaženu rolu do 67. minute kada je zamjenjen. Strijelci u pobjedi Lyona bili su Boumsong u 29., Mounier u 35. i 63., Delgado u 87., Keita u 89., te Piquionne u 90. minuti.

Faruk Hadžibegić, naš proslavljeni stručnjak, sa svojim Dijonom plasirao se među 16 najboljih francuskih momčadi u kupu Francuske. Danas je Dijon pobjedio momčad Villefranche de Saonea rezultatom 4:1. Strijelci za ekipu Faruka Hadžibegića bili su Souyeux u 20. i 38., Mangione u 45, te Estevez u 89. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.