Pjanić: Imamo prednost, ali nije još gotovo

Nakon sinoćnjeg trijumfa

Pjanić: Imamo prednost, ali nije još gotovo

Adnan Beganović

U velikoj pobjedi Lyona nad Bordeauxom, Miralem Pjanić ponovo je pružio dobru partiju, a nakon susreta izjavio je da je zadovoljan rezultatom, ali je isto tako napomenuo da njega i njegove saigrače za osam dana očekuje jako težak revanš susret.

"Ako uzmemo u obzir svih 90 minuta igre, onda slobodno mogu reći da je rezultat realan. Prednost od dva pogotka za nas je sjajna, no za osam dana u revanš susretu neće biti niti malo lako", rekao je Pjanić za francuske medije i dodao:

"Utakmica je bila otvorena. Obje momčadi imale su sjajnih prilika. Bordeaux je igrao čvrsto u sredini i tu nas je pokušao zaustaviti. U napadu smo odigrali sjajno, a Lisandro je sinoć pokazao da je veliki igrač. Igrati u Ligi prvaka je nešto neopisivo. Atmosfera je fenomenalna, ali mi ne smijemo zaboraviti niti na prvenstvo i želimo što prije uspon na tabeli."

Lyon u revanš susretu neće moći računati na Lisandra i Govoua, no Pjanić je uvjeren da će se njegova momčad i pored izostanka ovog dvojca uspjeti plasirati u polufinale.

"Tužno je što ćemo u revanš susretu igrati bez Lisandra i Govoua, ali imamo igrače koji će sasvim sigurno nadoknaditi njihov izostanak. Kao momčad učinit ćemo sve da se plasiramo u polufinale". istikao je bh. reprezentativac i dodao:

"Biće stvarno teško u revanš susretu. Imamo prednost, ali ništa nije sigurno. Bordeaux je još u igri, ali smo svjesni da ćemo i na njihovom terenu imati prilika, koje ćemo nadam se znati iskoristiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.